БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Графа с позитивно послание за лято 2020 и ново предложение в БНР Топ 20

Малко след излизането на последния сингъл „Изкуствен елемент“ от албума „Страничен наблюдател“, Графа издаде нова песен. Позитивното послание на „Ти грееш“ идва точно навреме – от една страна хармонира с всеобщата нагласа за приятни изживявания след месеците изолация и с цялото лято пред нас, а от друга – появи се малко преди летните концерти на Графа, сякаш за да им даде обединяващо име. Ето какво разказа Графа специално за слушателите на БНР ТОП 20:

Годината за Графа започна с очакването за първия му концерт на стадион „Българска армия“. Covid-19 обаче промени графика на целия свят, включително и плановете на екипа на изпълнителя. „С идеята, че събирането на многохилядна публика на голям стадион в този момент е най-малкото безотговорно, съдейки по обстановката в България и света, но пък и да няма концерти също не е опция, много мислихме с целия екип какво да направим, та хората едновременно да слушат хубава българска музика, но и да може това да се случи съобразно всички актуални изисквания“ – обясни Графа. – „В крайна сметка намерихме вариант – концертът на стадион „Българска армия“ си остава като план, реших да не го отменям като идея, и затова го трансформирах в 4 поредни концерта на стадион „Юнак“ в София на 14, 15, 16 и 17 юли.“ След това концертите се пренасят и в други градове – на 22 юли Велико Търново ще посрещне Графа и музикантите му на сцената на Летния театър, следват Варна – Летен театър на 26 юли, концертът в Античен театър, Пловдив е на 30 юли, последно е събитието в Летния театър в Бургас – 3 август. Тези концерти са обединени от слогана „Ти грееш“ – името на новия летен сингъл на изпълнителя, който вече е в БНР ТОП 20.

Песента и видеото, режисирано от Buddubbaz Tape Company, разказват за истински важните неща в живота и карат всеки да се усмихне и раздвижи под свежите звуци. „В крайна сметка животът продължава, ние трябва да свикнем да живеем в момента по друг начин – виждам и знам, че човекът е адаптивно същество и успява. Важното е, адаптирайки се ние да продължаваме да греем – това е смисълът на тази кампания и затова всички концерти са под този надслов.“ – допълва изпълнителят.

Ако слънчевото послание на Графа ви е грабнало, можете да гласувате за „Ти грееш“ с по едно тук.