БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

“Докога” на Funky Miracle щурмува челната десятка на БНР Топ 20

Funky Miracle влязоха в БНР Топ 20 през първата седмица на третия сезон на класацията с първия сингъл от новото им EP “The Edge Of Time”. “Докога” вече е на седма позиция. Радо Казасов е автор на текста, вдъхновен от лични преживявания. Идеята за музиката е негова и на вокалиста Симеон Желязков. Както обичайно в аранжимента участват всички музиканти от групата. Клипът е чернобял и акцентът в него пада върху музиката и хората, които я правят.

Funky Miracle наложиха собствен стил и стандарти с авторските си песни. Момчетата харесват джаз, фънк, блус, соул, поп, рок, затова и музиката им е еклектика от стилове. На 14 декември 2019 представиха поредния се проект “The Edge Of Time”, който е показателен за израстването им като хора и музиканти. От 2012 са заедно и продължават да поддържат приятелски и колегиални отношения, да експериментират, да сместват стилове и музикални пристрастия. Ще ги разпознаете по таланта и желанието да изненадват с всяка своя стъпка. Всеки от музикантите е виртуозен инструменталист или певец /Симо/, но и способен автор. Шестте песни в новия проект са разностилни, защото авторите са различни, а за аранжиментите обединяват усилия.

Дебютният албум на Funky Miracle “Fly” е от 2017 г. Същата година те влизат в селекцията на престижният холандски фестивал So What’s Next в Айндховен.

В началото на 2018 песента „Тя дори не разбра“ оглавяваше БНР Топ 20 в продължение на четири поредни седмици. Автори на този сингъл са Пламен Денчев и Владислав Мичев, а в аранжимента освен групата участва Борислав Бояджиев – DJ Borche.

Явно тези седем момчета са намерили формулата за успеха – създали са добър екип, работят заедно, за да доразвиват всяка индивидуална, добра идея, залагат на талант, усилена работа, взаимни компромиси, толерантност и приятелство.