БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Група Фанданго с нов сингъл „Като птиците“ и предстоящ четвърти студиен албум

Група Фанданго отново е в БНР ТОП 20, този път с най-новата си песен „Като птиците“ – пилотен сингъл към техния дългоочакван четвърти студиен албум. Той ще включва 11 или 12 песни и трябва да излезе до края на годината, за да ознаменува точно две десетилетия от издаването на първия им албум.

Последните месеци на изолация им дават повече време у дома, което по думите на Христо Стефанов от групата позволява да завършат албума и дори да създадат нови песни. „Като птиците“ обаче се е появила по-рано – с нея участват в тазгодишния конкурс на БНР „Пролет“ и са сред финалистите, но едва сега решават да я представят публично, и то като водещ сингъл, който дава името на предстоящия албум. Новата версия на песента е обработена – смесена и мастерирана наново, а клипът е сниман съвсем скоро и включва кадри с деветкратния шампион по аеробатика на Англия Марк Джефрис и неговия самолет.

Автор на „Като птиците“ е Христо Стефанов – основният вокал на Фанданго. „Песента е любовна и е посветена на жена ми Силвия, а идеята да се казва „Като птиците“ е на 11-годишната ми дъщеря Ема“ – разказва Ицо. – „Тъй като аз винаги пиша първо музиката, а после текста, един ден се обърнах към Ема с въпроса как да се казва тази песен, а тя ми отговори – „Нека бъде за птиците“.“ Така се ражда „Като птиците“, която тази седмица е ново предложение в БНР ТОП 20. Чуйте повече в интервюто, което Христо Стефанов даде специално за слушателите на БНР Топ 20:

Ако песента ви е допаднала, можете да я подкрепите с по едно тук.