БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Хитовият продуцентски тандем Fabrizio Parisi и The Editor представят “Prison” с участието на Графа

За сметка на липсващите концерти и участия на живо, 2020-та ни даде много нова студийна продукция. Активна дейност в тази насока разви и хитовият продуцентски тандем Fabrizio Parisi и The Editor, които в края на годината записаха пореден сингъл, този път с изненадващото участие на Графа. Всъщност първият им съвместен проект датира отпреди няколко месеца, когато Графa се обръща към тях за ремикс на неговата песен „Фалшиви струни”. Резултатът се оказва толкова успешен, че и тримата са убедени – трябва да направят нещо заедно. Така Fabrizio Parisi и The Editor стигат до музикална идея, която според тях е точно за Графа – парчето “Prison”.

„Много лесно се работи с истински професионалисти, а Графa е много взискателен към себе си. Ние му дадохме нашите идеи – тема и инструментал, след което той написа кантото и нещата се случиха“, разказва Fabrizio Parisi. Текстът е дело на Графа, Борис Чеширков и Валентина Александрова.

“Непрекъснато разширяваме границите си, а с това и изпълнителите, които каним в нашите проекти. Логично беше, когато създадохме този поп-хаус трак, да потърсим и поканим някой наистина ярък. А кой би бил по-подходящ от Графа?”, казват Fabrizio Parisi и The Editor за партьнорстовото си с Графа, а той допълва – „Хаус музиката е близо до мен, повечето ми песни имат ремикси. „Prison” е първият проект, в който участвам и е мислен изцяло в този стил. От години не бях пял на английски и това се оказа интересно предизвикателство.”

Още детайли и интересни факти, може да чуете от Fabrizio Parisi в интервюто, което той даде специално за слушателите на БНР Топ 20:

“Prison” и Fabrizio Parisi, The Editor и Графа очакват вашите в официалното подреждане на песните в БНР Топ 20 за тази седмица тук.