БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Eliya - Облак

Повече за песента “Облак” чуйте от Eliya в интервю за слушателите на БНР Топ 20:

Дълго търсих правилната песен, която да даде начало на самостоятелната ми кариера, а това може би беше грешка… Защото, когато правиш изкуство, не трябва да търсиш, а да изживяваш и да го изразяваш. Така и се роди песента „Облак“. Написахме я заедно с Павел Николов, като аз много държах да има и елемента на саксофона, който Гален Николов записа със своя баритон саксофон. В песента видимо се чуват нотките на джаза. От 3 години насам изучавам джаз музика и това е неизменна част от мен, особено когато пиша своя авторска музика. Сега и готвя свой мини албум, в който джазът ще е водещата нишка в стила ми на писане и пеене.

С микса между поп музика и джаз „Облак“ е с доста по-различно звучене от това, което почитателите на 4 Magic са свикнали да слушат, откъдето и повечето слушатели ще ме познаят. Готова съм да поема този риск и не случайно „Облак“ е изборът ми за старт в соло кариерата. 

Толкова много се оприличавам на тази песен, че я усещам като част от мен. Все едно ме е чакала, за да дойде в точния момент. Искам след като чуят „Облак“, хората да погледнат към небето и да се замислят за своите емоции, за това, което изпитват и което споделят с околните. Нека да се замислим дали не „скриваме слънцето“ точно на любимите си хора или напротив – даваме им свободата да летят.

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук и дайте своето за любимите си песни и изпълнители.