БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

15 години след премиерата на първия им общ албум Дони и Нети се завръщат с нов студиен проект озаглавен „2020“

15 години след премиерата на първия им общ албум Дони и Нети се завръщат с нов студиен проект озаглавен „2020“. „Весело шумя“ e eдинствената солова песен на Дони и тази седмица влиза като ново предложение в БНР Топ 20. Сингълът е в стилистиката на „Шапка на цветни петна“ и „Ближи си сладоледа“. В него по езоповски Дони разказа за битието си.

Дони и Нети се завръщат с „2020“, вдъхновени от 20-тата си годишнина като дует и семейство. „Чуйте тишината между нотите ни. Това е нашият свят и от сърце ви каним в него“, споделят те за проекта. Десет от песните са дуетни, две са в изпълнение на Нети, една на Дони. В този дълго чакан албум, са включени „Целуни ме“, „Този филм“, като бонус трак в китарна версия, „Напролет“- вдъхновена от пиесата на Шекспир „Както ви харесва“ в брилянтен превод на Валери Петров. Дони е автор на музиката на всички песни с изключение на „Де е България“ по стихове на Иван Вазов във версия от постановката „Урок по български“ на театър „Българска Армия“. В някои от оркестрациите Дони си партнира с Дани Милев и Иван Христов. Наскоро премиерно бяха представени „Весело шумя“ на Дони и „Спящата красавица“ на Нети – една от най-личните песни в албума, посветена на 9-годишната им дъщеря Лилия. Албумът „2020“ излезе в дигитална версия и на CD на 26.06.2020 г.

Повече чуйте от Дони в интервюто, което той даде специално за слушателите на БНР Топ 20:

През 20-те им години съвместен живот Дони и Нети създават и отглеждат дъщеря си Лилия, издават дебютния албум на Нети – “Нети”, албума на Дони – “Естрада”, правят заедно „Този филм“, посвещават се на десетки проекти в музиката, театъра, операта и телевизията.

Може да подкрепите Дони и песента му “Весело шумя” с по едно тук.