БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

“One of the Stars” – най-личната песен на Desy

“One of the Stars” е четвъртият сингъл от дебютния солов албум „Audiobook” на Десислава ‘Desy’ Андонова. Алед Орду е автор на част от текста и мелодията. Видеото е режисирано от Марий Росен. Носталгичният клип е пътешествие из любими кътчета от центъра на София с група приятели, десет чифта ролкови кънки и кучето Буря. Деси и Рони /Андрония Попова/ прекарват голяма част от детските си години карайки кънки по улиците, заснети във видеото, а дървото в Докторската градина е любимо място за среща.

“One of the Stars” е много скъпа и лична за Desy. За „БНР Топ 20“ тя сподели, че песента е размишление върху преходността на живота и фрагментите от пъзела, които остават след като любими хора вече ги няма. Първите два куплета са посветени на Рони и Виолета, две от най-близките й приятелки, както и на покойния й баща. Последните редове са послание към дъщеря ѝ Янтра и двете деца на Рони – оптимистично намигване към едно светло, сърдечно и искрено бъдеще, в което всичко е възможно, и нищо не може да наруши баланса.

Чуйте още от Desy в интервюто, което даде за БНР Топ 20:

Десислава Андонова е един от ярките съвременни български артисти с проекти като Phuture Shock, Plastic Hi-Fi, Scam, Sentimental Swingers и десетки стилни и еклектични DJ сетове.

Дебютният солов албум “Audiobook” е записан за година. Според Деси тези десет песни са „ретроспектива“ на нейното лично музикално пътешествие. Звукът е белязан от важни и трайни творчески сътрудничества. Васил Вутев и Божидар ‘Trombobby’ Василев стоят зад голяма част от аранжимента и пост-продукцията, участват като инструменталисти – барабани, тромбон и синтезатори. Другите действащи лица в този проект са Димитър Горчаков (клавиши), Георги Дончев (контрабас) и специалните гости Петър Йотов (китара), Роко Захариев (тромпет), Линда Манчева (виолончело). Смесването е дело на Христо Рачев от Sound Ninja Studios, а финалният mastering е на Брус Темпълтън от Microphonic Mastering.

Първите три сингъла от албума “Audiobook” – “Misery”, “Lovin You” и “Back Then” също намериха своите почитатели сред аудиторията на „БНР Топ 20“. На добър час и на “One of the Stars”. А вие можете да я подкрепите като й дадете по едно тук.