БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Дебютния сингъл от първия албум на POLA влиза в БНР Топ 20

Пола Кутманова е гласът на групата POLA, останалите музиканти в нея са Ангел Дюлгеров (китара), Христо Минчев (бас) и Младен Димитров (барабани). “Soulful рокенрол и блус – това са “съставките на музиката, която правим”, разказва Ангел Дюлгеров, “музика, която кореспондира с енергията на 70-те години, когато тези три стила са били изключително силни като емоция и послание”. А пък Пола са си я харесали, когато чули страхотния неин трибют на Джос Стоун.

“Мисълта за теб” е дебютния сингъл от албума, който в момента подготвя групата. Музиката е на Младен Димитров, текста – на Ангел Дюлгеров (“нещо напоследък се разписах”, както сподели той, иначе познат като китарист и композитор, но не и като текстописец).

Повече чуйте в интервюто, което POLA дадоха специално за БНР и класацията “БНР Топ 20”:

Песента влиза като ново предложение от 1-ви април (но съвсем сериозно) в класацията ни БНР Топ 20. Към нея вече има заснет клип.

Иначе 9-те песни за албума вече са готови – шест от тях са на английски, три – на български. Текат последните смесвания, а групата вече имаше концерт в Пловдив и София. Да се готвят Варна и Бургас.

Пълното подреждане за тази седмица вижте тук.