БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

D2 и 100 Кила с първа съвместна песен “Диви и щастливи” от саундтрака на едноименния филм

„Диви и щастливи“ стана официалната песен към едноименната предстояща романтична екшън комедия, чиято премиера на голям екран ще се състои на 29 ноември. За първи път за създаването на песента се обединяват рокаджиите от D2 и рапърът 100 Кила.

Във видеоклипа са използвани сцени от филма, с участието на Яна Маринова, Луиза Григорова- Макариев, Александър Сано и Дария Симеонова, участват и самите музиканти от D2, както и 100 Кила. Идеята за съвместната песен в „Диви и щастливи“ идва от китариста Димитър Кърнев от D2, който смята, че ще е добре да се включи хип-хоп изпълнител и тогава режисьорът Мартин Макариев предлага 100 Кила. Текстът е съвместен, като хип- хоп частта се ражда с лекота. Музиката пишат Димитър Кърнев и басистът на D2 – Александър Обретенов, още през лятото.

Фронтменът Деян Каменов – Дидо разказва: „Чувствам се супер, че правим нещо свежо и различно. До сега не сме имали точно такъв тип колаборация с хип-хоп изпълнител. Записахме една песен с Bobo и Лора Караджова, но това, което направихме със 100 Кила е различно и за мен се получи неочаквано интересно и супер!“ – завършва Дидо. Чуйте още в звуковия файл:

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.