БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Доза “Допамин” от Bobo & The Gang в тазседмичното издание на БНР Топ 20

Ако някой все още подценява българския хип-хоп, явно не е слушал BOBO & THE GANG. Нетипично сложните хармонии, острите текстове с преднамерено ерудитски проблясъци и безкомпромисния съвременен звук вече се превърнаха в тяхна запазена марка. Умението в хип-хопа да вкарват и много музика, в която чуваме рок, блус, джаз и какви ли още не влияния, е причина да са харесвани както от тийнейджърите, така и от техните родители.

Докато за авторските текстове е отговорен изцяло Борислав Димитров (Bobo) като фронтмен и вокал, музиката на бандата (The Gang) е комбинация от уменията и разностилния опит на доказани музиканти като Росен Ватев – ударни, Ангел Дюлгеров – китара, Ивайло “Топсън” Стайков – клавир, Стойко Милев – бас, Борис “Jaka” Спасов – програминг, Владислав Мичев – тромбон и Волен Милчев – бек вокал, които познаваме от много други проекти. С артисти като тях нямаше как групата да не добие изключителна популярност и с изпълненията си на живо, което утвърди BOBO & THE GANG като първият по рода си Hip-Hop проект с live банда в България.

„При нас нещата стават органично. Тази група сме я събрали единствено и само за удоволствие, събрали сме се приятели и музиканти, които се ценим един друг и това определя спонтанността на начина, по който правим музика“ – разказва Росен Ватев. Как това рефлектира и в най-новата им песен „Допамин“ чуйте в интервюто, което Бобо и Росен дадоха специално за БНР ТОП 20:

За първи път BOBO & THE GANG свирят заедно преди почти десет години – през 2010 г. – и за кратко успяват да се наложат като една от най-забележителните групи на българската сцена. През 2012 г. взимат участие във фестивала “Spirit of Burgas”, където свирят на една сцена с Ms. Dinamyte, Tinie Tempah и Busta Rhymes. Бандата е в ролята на подгряваща в концерта на Jessie J в зала „Арена Армеец” в София. Подгряват също хип-хоп звездата KRS One, а през 2014-та се качват на една сцена и със Stereo MC’s.

Първият самостоятелен албум на BOBO & THE GANG – „Говори“ излиза през 2017 г. Tой съдържа 10 авторски композиции, аранжирани и поднесени с прецизност и професионализъм, присъщи на звезди от световна величина. Парчетата се приемат изключително позитивно от феновете на групата и не случайно те вече са нетърпеливи да чуят и албум №2. В края на миналата 2019 година завесата се повдигна за него с представянето на новия сингъл „Допамин“, който тази седмица е ново предложение в БНР ТОП 20.

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.