БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Band of Friends представят първата си песен „Рисунка“ в БНР Tоп 20

Продуцентът, режисьор и музикант Николай Урумов създава баладата „Рисунка“ преди около седем години. Но едва след като я показва на вокалния педагог Мери Мердинян и китариста Стойчо Стоянов тази песен вижда бял свята. Реализират я тримата, като избират за име на групата си „Band of Friends“.

Ники и Стойчо се познават още от Бургас, където Стойчо замества като китарист Ники във вокално инструментален състав „Орфей“ към Дома на нефтохимика. С Мери се познават от около две години.

Песента „Рисунка“ има и видеоклип, чийто режисьор е Николай Урумов. Снимките са правени на различни места – в Бургас при изгрев слънце, на язовир „Искър“, но най-оригиналната част е зарята на Трети март, която успяват да заснемат, въпреки че тази година беше доста кратка. Николай Урумов е и продуцент на игралния филм „Петя на моята Петя“ посветен на живота и творчеството на голямата бургаска поетеса Петя Дубарова. Филмът трябваше да открие София Филм Фест през март, но извънредното положение осуети провеждането на събитието.

Повече за песента “Рисунка” и музикалния проект „Band of Friends“, чуйте от Николай Урумов в интервюто, което той даде специално за БНР Топ 20:

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук и дайте своето в подкрепа на група „Band of Friends“ и песента им “Рисунка”.