БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Шестият сингъл от албума “Невидими стени” е и шестият сингъл на Б.Т.Р. в БНР Топ 20

„Без сълзи“ е шестият сингъл от 12-ия студиен албум „Невидими стени“ на Б.Т.Р. и шестият сингъл на групата, който влиза в БНР Топ 20 от самият старт на класацията през 2018 година. Акустичната версия на парчето “Ела” дори, все още се бори за слушателския вот, като тази седмица е под номер 19, след като преди това няколко седмици поред стоеше стабилно в челната десятка на класацията.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
Б.Т.Р. С АКУСТИЧНА ВЕРСИЯ НА БАЛАДАТА „ЕЛА“
24.02.2020

Видеоклипът е „Фотографски дневник“, в който са запечатани кадри от дългия, 27 годишен път на бандата – снимки от концерти на българската и световна сцена, от мегаполисите на няколко континента в които са концертирали. С „намигване“ и чувство за хумор са включени непубликувани кадри „зад кулисите“ и с някои от рок величията от световната сцена, с които Б.Т.Р. са свирили. Видеото на „Без сълзи“ е по идея на Б.Т.Р., реализацията е на барабанистът Илиян Диков, аранжиментът е на Б.Т.Р. Музиката и текстът са на Славчо Николов, а премиерата бе на 15 май, неговия рожден ден. Славчо е автор на въздействащата музика, смислените и емоционални текстове на песните на групата и виртуозен китарист.

Във връзка с извънредното положение – Третото Европейско Турне на Б.Т.Р. за 2020 г. и много планирани концерти в България са отложени. Нови дати за предстоящите концерти следете на официалната Facebook страница на групата тук.

Концертите на Б.Т.Р. и на българска и на световната сцена са с безкомпромисна класа във всички компоненти – музика, визия, шоу, звук, настроение, гости и динамика, мултимедия. Б.Т.Р. изпрати 2019 г. с Европейско турне с 13 концерта, Национално лятно турне „Невидими стени 2019“ в десетки градове, видеоклипове в стилистиката на киното на „Никога преди“ и „Тези дни“ и турне в Северна Америка.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
ПОРЕДЕН СИНГЪЛ ОТ АЛБУМА “НЕВИДИМИ СТЕНИ” НА Б.Т.Р. ВЛИЗА В БНР ТОП 20
06.05.2019

От 2019 г. в учебниците по музика е включен пилотният сингъл „Моята сила“ от албума „Невидими стени“ на групата, като това е 14–а песен на Б.Т.Р. включена в учебните програми на училищата.

12-ия студиен албум на Б.Т.Р. „Невидими стени” е завръщане към твърдия звук. Албумът е с 10 авторски песни, от които 2 балади и песен, създадена за Христо Мутафчиев, по текст на Александър Петров. 10-те песни са по музика и текст на Славчо Николов с изключение на въздействащия текст на Александър Петров към песента създадена за харизматичния актьор Христо Мутафчиев. Аранжиментите са на Б.Т.Р.

Повече за песента “Без сълзи”, чуйте от Наско и Славчо в интервюто, което те дадоха специално за слушателите на БНР Топ 20:

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук и дайте своето за “Без сълзи” на Б.Т.Р.