БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

“Чака ни дълъг път” на група “Атлас” и трио VIVA се изстреля директно на втора позиция в БНР Топ 20

В навечерието на 35 годишнината на Група “Атлас”, майсторът на мелодичните и запомнящи се песни Пепи Писарски отново създаде хит. От ново предложение преди седмица, “Чака ни дълъг път” се изстреля директно на втора позиция в БНР Топ 20.

В тази песен заедно с Атлас пеят момичетата от трио VIVA. Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова са 17-годишни ученички в елитни столични гимназии. От деца се занимават с музика в Център за изкуство „Зорница“, с ръководител Галина Иванова. Трио VIVA е създадено през 2012 г., но вече има сериозна история и успехи – пет Grand Prix, десетки първи места от национални и международни певчески конкурси, участия в телевизионни формати: „Големите надежди“, Националната селекция за Детска Евровизия – 2015 и 2016, в предаването БНТ Парк Live с авторска песен и сезон 6 на „Гласът на България“. В края на 2018 г. записват песента „Шах и мат“ на Пепи Писарски, следвана от „Това е моята България“. Имат общи проекти и сценични изяви с група “Атлас”, Георги Арсов, Рафаел Пашамов.

Група „Атлас“ е с впечатляваща 35 годишна история, активна звукозаписна и концертна дейност, успешни албуми с песни, които се пеят от поколения българи. Тепърва ще отбелязваме събитието и ще припомняме историята на една от първите “ню уейв” групи у нас.

Пепи Писарски е един от основателите на „Атлас“. Автор на хитовете “Есенни цветя”, “Играта свърши”, “Ден за ден”, “Един щастлив, празен ден”. През 1995 г. издава самостоятелен албум “Нищо не се повтаря”. Той е един от на-често награждаваните автори на конкурса “Пролет” на БНР с първи награди за „Не те събудих“, изпълнена от младата певица Мария Николаева, “Спи своя сън”, “Танцува тя сама”, „Била си ти”, „Обичам дъжда над теб”, „Not Your Perfect Guy“ /втора награда/. Композира музика и пише текстове за театрални пиеси, мюзикъли, ТВ и радиореклами. Автор е на джинглите за радио “Експрес” и радио “99”. Има издадени два албума с детски песни.

През 2016-та група “Атлас” издават албума „Родени в ХХ век”, в който Петър Писарски е композитор, аранжор, автор на текстове и продуцент. Албумът „Слънцето е в нас” /2018/ е с 13 песни за деца, повечето от които са в публикувани в учебниците по музика. Извървял е дълъг и плодотворен път и все пак заявява: „Чака ни дълъг път“.

А ето и какво казаха още момичетата от трио VIVA и Пепи Писарски специално за слушателите на БНР Топ 20:

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.