БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Победителят в „Гласът на България“ 2019 – Атанас Кателиев атакува върха в БНР Топ 20

Победителят в „Гласът на България“ 2019 г. Атанас Кателиев влезе на второ място в БНР Топ 20. Още в първата седмица, след появата си „Вярваш ли ми“ атакува върха. Дебютният сингъл на певеца, беше представен на 24 януари. В него той показва таланта си на автор и продуцент. „Музиката и текста написах с Ангел Дюлгеров, един от най-добрите български китаристи, работещ с Лили Иванова и Любо Киров. Аранжиментът е изцяло негов“.

Инженер, стругарофрезист, певец, продуцент, автор на музиката и текста на първата си песен – всичко това е Атанас Кателиев. Макар да е завършил инженерна специалност „Автоматизация, информационни и компютърни управляващи системи”, доскоро практикува нелека професия наследена от баща му – стругарофрезист. Музикалните му заложби не са случайни. Негов дядо се е занимавал с народна музика като любител. Като дете Атанас се влюбва в един от най-красивите български народни инструменти – гайдата и отстоява желанието си да го притежава. Учи в музикална паралелка със специалност гайда. Негов преподавател е виртуозът Диньо Маринов. Явява се на конкурси за изпълнители.

Занимавал се е със спортно ориентиране и ултра маратони. Водил е курс по роботика в математическата гимназия във Варна /все пак по образование е инженер по автоматика/.

През 2018г. разбира за таланта си на певец, след като приятел го кани да попеят в бар. Всичко останало се случва стремглаво. Явява се в „Гласът на България“ с Master Blaster на Стиви Уондър. Впечатлени от великолепния му глас, всички треньори се обръщат, а той избира отбора на Графа. Популярният формат му дава огромна възможност за сценична изява, контакти с едни от най-ярките музиканти, опит, самочувствие и най-важното – любовта на публиката.

Сега е изцяло отдаден на новото предизвикателство – музиката и тепърва ще ни изненадва със своите заложби. До април Атанас Кателиев ще представи втората си песен, върху която вече работи. Пожелаваме му на добър час, а вие можете да го подкрепите с по едно тук.