БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

След световния топ 100 за ню-диско, DIVA Vocal покорява и БНР Топ 20 с новата си песен

Само пет песни в света биват избрани за подкрепа от най-големия дигитален магазин за електронна музика и новата песен на DIVA Vocal & Andrey Exx – “Back To The Disco” е една от тях. Ако все още не сте чували името на DIVA Vocal, именно от музикалната платформа ще научите, че тя е сред най-важните и изтъкнати певици и автори на песни в хаус музиката през последното десетилетие.

Преди да добие известност като DIVA Vocal, Невяна Цветкова завършва висшето си образование в Лос Анджелис, САЩ, където се влюбва в електронната музикална сцена. Следват години на упорита работа и редица колаборации със световни продуценти и DJ-и като номинирания за награда Грами Eddie Amador, DJ Tarkan, David Tort, Diass и Andrey Exx. Тези проекти стигат до класациите и лесно намират място в най-престижните клубове, плейлисти и радио програми. Не на последно място ѝ носят признание от величия като DJ Tiesto, който включва нейни тракове в свои предавания.

Най-новият ѝ съвместен проект е с руския продуцент Andrey Exx – “Back To The Disco” достигна престижното 7-мо място по продажби в световния ТОП100 Диско / Ню-диско, и вече бележи завидни успехи сред познавачите.

Песента е създадена с идеята да отрази нашата странна действителност с маски и ръкавици, но и с препратки към диско ерата. Не липсват и говорещи елементи, така характерни за нашата Дива.

“Back To The Disco” е едно топло приветствие към почитателите на клубната култура с препратки към диско химните “Hot Stuff,” “Raining Men” & “Disco Inferno“. Радио версията излезе във всички стрийм платформи на 02/10, а клубната версия вече втори месец е в ТОП100 на beatport.com – класация, която се определя от продажбите на песента. 

С “Back To The Disco” Diva Vocal предостави социалните си платформи за изгряващи и утвърдени таланти, които да се изявят със своя видео интерпретация на песента. Събраните от кампанията средства бяха насочени благотворително за сирачетата чрез неправителствената организация @Children of Bulgaria, която подпомага закупуването на всичко необходимо за родните домове и болници.

Можете да подкрепите “Back To The Disco” на DIVA Vocal и Andrey Exx с по едно на всеки 24 часа до полунощ в неделя тук, където ви очаква и цялото подреждане в класацията за тази седмица.