БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

От ново предложение Better Place на ALI директно на второ място в БНР Топ 20

Better Place e втората авторска песен на музикалния проект ALI. След артистичния и проницателен I Come From The Future, Али Абдала и The Tough Cookies представят парти пънк сингъла Better Place. Видеото е дело на режисьора Георги Манов и оператора Красимир Антонов от Clamer Production Studio.

Али Абдала се събира за концерти и записи с приятели и колеги от The Tough Cookies през 2015 година. Той е ключовата фигура в проекта ALI. Мнозина го знаят като основен двигател в рок бандата Macrophone. Добре познатият местен инди герой е свирил в няколко банди, участвал е в десетки концерти и колаборации на алтернативната музикална сцена в България. В портфолиото си има стотици изпълнения на авторски песни и кавъри. Стратегическа международна гордост е наградата му oт International Songwriting Contest 2017 за песента Boxer, оценена високо от артисти като Tom Waits, Jane’s Addiction и Keane.

През 2019 проектът ALI става пълнокръвен и в актуалния му състав влизат: Антони Иванов и Петар Шварц – китари, Орлин Станчев – барабани, Боби Ганчев – кийборд и Емил Доков – вокали. Бас китаристът Калоян Димитров е човекът, на който се дължи перфектния звук на финалната продукция. Той е продуцент с повече от 20 години опит в десетки музикални, телевизионни и филмови аудио проекти.

Проектът ALI се представи на музикалната сцена на 28 април 2020 с премиерата на първия сингъл I Come From The Future – песен с алтернативния дух на отминали десетилетия и прогресивен модерен звук от бъдещето. Тя е за „цикличността в живота, модата, музиката, природата и добре забравеното „старо“, което рязко се превръща в „новина“ за краткопаметните“, разказва авторът на музиката и текста Али Абдала. Мастерингът е на Brian Lucey, който работи със звезди като The Black Keys, Marilyn Manson, Arctic Monkeys и Depeche Mode.

ALI залага на разнообразие в стила, екстравагантни текстове и перфектен звук.

Доказателство за тези идеи е и вторият сингъл Better Place, който от ново предложение още в първата седмица на участието си в БНР Топ 20 атакува върха и зае втората позиция.

Повече за песента Better Place, чуйте от Али Абдала в интервюто, което той даде специално за слушателите на БНР Топ 20:

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук и дайте своето за ALI и песента им Better Place.