БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Алекс Славчев дебютира в БНР Топ 20 с първата си авторска песен „Пясъчен часовник“

След страхотно представяне в „Гласът на България“ Александър Славчев затвърждава самостоятелната си кариера. Първата му авторска песен „Пясъчен часовник“ излиза седмици след края на музикалното риалити, в което Алекс достигна до големия финал.
 Автор на текста е набиращият все по-голяма популярност Митко Димитров-DЗMO, който избухна в дуетите си с Били Хлапето и хитовете „Наливай ми“ и „Бели нощи“. 
Музиката е на Алекс Славчев, работил в съпродуцентство с Пламен Иванов – Dr. Flame, а за видеото отговаря „обичайният заподозрян“ за всяка нестандартна визия Стефан Маринов – Buddubbaz.
 Екипът разкрива, че мейнстрийм звученето в „Пясъчен часовник“ е нарочно търсен ефект и начало на поредица от модерно звучащи песни, които Александър ще реализира до края на годината.

Проектът е обмислян дълго време, както споделя самият Александър: „Това е една дълго чакана от мен песен, защото аз винаги съм творил в малко по-различен стил музика – предимно соул и джаз, дори ъндърграунд. Но отдавна мечтая да направя нещо, облечено в звученето на нашето време като аранжимент, и мисля че с „Пясъчен часовник“ заложих един много добър старт на поредица от такива песни.“

Чуйте още от Алекс в интервюто, което той даде специално за слушателите на БНР Топ 20:

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук и дайте своето за „Пясъчен часовник“ на Алекс Славчев, ако песента ви е допаднала.