Национална седмична класация за Българска поп и рок музика
Промени снимката на корицата
Изберете
Промени снимката на корицата
Румен Бояджиев

Роден на 15 април 1953 г. Магистър по ударни инструменти на Национална музикална академия “П.Владигеров”, София. Съосновател на прогресиврок групата ФСБ - 1975 г. Автор на повече от 250 и аранжор на над 600 песни за ФСБ и всички именити български поп певци. Съавтор на музиката на ФСБ в 10 албума и множество компилации. Автор на музика за документални и игрални филми, на театрална, приложна, детска музика. Автор на официалните сигнали на програма “Хоризонт” на БНР, на програмата “По света и у нас” на БНТ, на сигналите на Радио Варна и Радио Пловдив.

Музикален продуцент на редица български поп певци и рок групи. Основател на продуцентска къща “Контрапункти” (1993 г.) специализирана за звукозапис, мастеринг, издателска и други дейности, в областта на музикалното изкуство.

Новатор в областта на електронните инструменти и синтезатори, безспорен капацитет в областта на електронния звук и компютърните музикални програми, музиката му е неразривно свързана с красотата и богатството на тяхната звукова палитра.

Член на жури в редица национални и международни фестивали и конкурси. Член на международното общество на аудиоинженерите “Audio Engineering Society”, един от основателите на БНАПЗ - Асоциация на звукозаписните студиа в България. Член е на Съюза на българските филмови дейци.

група СИньо

Ние сме група "СИньо" и ни харесва да творим музика на български език.

Здравко Петров

Здравко Петров е роден е на 28.09.1970 г. в Плевен, зодия Везни. Завършва музикално училище в родния си град и музикално - теоретичния факултет в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в град Пловдив със специалностите музикална педагогика и методика и преподаване на солфеж. От 1996 г. е щатен музикален редактор в БНР, а понастоящем старши музикален редактор. Член е на СБК (Съюз на българските композитори) в секцията на музиколозите, както и на СБЖ (Съюз на българските журналисти) в секцията на музикалните журналисти. В продължение на дълги години той насочва музикалните си интереси и в областта на популярната музика, като аналитично, обосновано и задълбочено изследва процесите на нейното развитие, в това число на българската и италианската музика. От 2008 г. ежегодно е канен от RAI за кореспондент на БНР от фестивала Санремо в Италия. От същата година е и преподавател (асистент) по история на попмузиката, музикално оформление и редактиране на музика за електронни медии в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“- София, бил е хоноруван преподавал по музика в Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) „Константин Кирил Философ“.
Здравко Петров е автор на множество статии и аналитична музикална критика в различни електронни и печатни издания, направил е много анотации и селекции на песни за звуконосители, участва в радио и телевизионни предавания, в които представя творчеството на почти всички певци и композитори от областта на българската попмузика, журирал е на фестивалите *Златният Орфей*, *София*, Българската песен на Евровизия, *Лирата на Орфей*, Радиоконкурс *Пролет*.
В БНР Здравко Петров е бил музикален редактор и музикален оформител на редица политически, публицистични и художествено-драматургични предавания като: „Утро“, „Добър ден“, „Нашият ден“, „Арт ефир“, „Семейна събота“, „И рибар съм и ловец съм“, „Отвъд“ , „Изгрев“, „Познати и непознати“, „За здравето“, „Семейно радио“, „Мрежата“, „Нощен блок“, „А сега накъде“ и др. Той е автор и водещ на редица музикални предавания в БНР, сред които “Звезден прах”, *Музикален пасианс*, *Канцонисима*, *Български музиканти*, седмичната класация за български песни *7 в 11* съвместно с Диляна Трачева, а от 2011 г. е музикален редактор на предаването на композитора Найден Андреев *Маестро, музика*, като след неговата кончина и водещ на същото. През годините е осъществил много интервюта с видни творци от областта на българската популярна музика, голяма част от които се съхраняват в *Златният фонд* на БНР.
От 2012 г. Здравко Петров изцяло е отговорен за ротацията не песните в стрийминг канала „Бг Поп“ на радио Бин@р на БНР.

Rafael

Рафаел Пашамов, на 24 години. Роден в град Москва.
Днес живее в София и съчетава любовта към музиката с професията на IT специалит.
Започва да се занимава с музика от малък, като първите му стъпки са под ръководството на маестро Донка Копринкова. Заема ролята на солист и оперен тенор в хор Славянско Единство - носители на световни награди и признания. Пее от малък, а за себе си казва, че музиката е първия език, който е научил. Ннес говори Руски, Български, Английки и Немски. Участва в телевизионния формат „Гласът на България”, като печели симпатията на журито с емоционалното си първо изпълнение на сцената и трогателната си лична история. Продължава напред в отбора на Иван Лечев и завършва формата на 4 място.
Веднага след края на формата, Рафаел е поканен от Владимир Ампов – Графа да стане част от лейбъла Монте Мюзик. На 4 юли излиза първия му самостоятелен сингъл с видеоклип. Рафаел е сило повлиян от музикалните инди-рок течения, които се открояват и в артистичния му образ.

Monte Music

"Монте Мюзик" е една от най-успешните български музикални компании. Част от лейбъла днес са артистите Графа, Михаела Филева, Искрата, Деница Караславова и Рафаел, чиято музика оглавява челните места на всички видове класации в българските медии. Повече от 12 години "Монте Мюзик" допринася за качественото развитие на родната поп-музика, с авторската си продукция, смислените текстови послания, актуалното звучене и стотиците концерти пред феновете в различни градове в България.

MIA D.

Обещаващата млада изпълнителка MIA D., позната на публиката с дебюта си - парчето “Bbboy” и успешното си участие в шоуто “Гласът на България”, представя чисто